Därför är det viktigt att du försäkrar din segelbåt

En egen segelbåt att glida runt på sjö och hav med är mångas dröm. Är du en av de lyckliga ägarna till en egen sådan? Då är det viktigt att du vidtar en del försiktighetsåtgärder för att kunna njuta av den så länge som möjligt. En av de viktigaste av dessa är att teckna en båtförsäkring.

White,Yacht,Sailing,In,A,Still,Water,At,Sunset.,AFörhoppningsvis får du ha din båt ifred och slipper råka ut för olyckor. Det är dock viktigt att försäkra båten om olyckan skulle vara framme. Hos Svenska Sjö hittar du förmånliga båtförsäkringar med smidig hantering. Det är till exempel möjligt att göra skadeanmälan direkt online.

När olyckan är framme

Trots att du framför din båt på ett sjösäkert sätt går det inte att garantera att det inte inträffar missöden. Grundstötningar är till exempel relativt vanliga. Om detta inträffar behöver du troligen hjälp med att ta dig loss och dessutom behöver båten ofta repareras. Då är det viktigt att ha en försäkring som täcker detta, annars får du stå för hela kalaset själv.
Inte heller en båt som ligger förtöjd är skyddad mot skador. Ibland händer det att båtar börjar brinna av olika anledningar. Det kan också hända att båten råkar ut för stötar när den är förtöjd. En bra försäkring gör att du är trygg om detta skulle inträffa.

Stölder är vanliga

Det är ganska vanligt att båtar stjäls. Det sker tyvärr även att båttjuvar tar tillfället i akt trots att båtplatsen är välbevakad. Eftersom båtstölder är så pass vanliga är det viktigt att du har din segelbåt försäkrad så att du kan få ersättning om din båt skulle komma i orätta händer. Läs även den här artikeln för att lära dig mer om hur du skyddar dig från båttjuvar.
En segelbåt är ju ofta ganska dyr i inköp, något som gör att du måste se till att ha din den ordentligt försäkrad innan du lägger den i vattnet. Utan en försäkring har du inte rätt till någon ersättning om något skulle hända med din älskade båt. Att råka i en sådana situation är minst sagt ledsamt och jobbigt.