Skydda din båt med presenning

Har du tänkt på hur du förvarar din båt? Om båten är ståendes utomhus hela året om måste du säkerställa att det finns ett bra skydd som hindrar vädret från att orsaka skador. Vädret i Sverige är väldigt omväxlande och under ett år är det både fukt, snö, slask, regn och sol som båten kommer att få ta del av.

Det går inte att sticka under stol med att årstiderna i Sverige verkligen är många och om du inte skyddar din båt kan vädret orsaka skador. Det är t.ex. inte helt ovanligt att din båt kan få problem med rost. Det bästa och enklaste sättet för att skydda båten är därför att använda sig av ett bra överdrag eller en presenning. Det spelar ingen roll om det är en motorbåt eller segelbåt som du har. Om du vill säkerställa att den håller sig fin och fräsch till nästa års båtsäsong är det viktigt att också ta hand om båten på rätt sätt.

båtar under presenningarVälj rätt presenning

När du väljer presenning är det en hel del saker som du bör tänka på. För det första bör du säkerställa att presenningen är vattentålig och att den dessutom är avvisande mot mögel. Presenningen bör även vara ordentligt stilstark och naturligtvis vara tillräckligt stor (eller liten) för att passa din båt. Du kan hitta presenning hos hallbyggarna.se och där kan du även köpa kompletta tälthallar om ni är flera som vill förvara båtarna på ett tryggt sätt. När det kommer till presenningar är det rekommenderat att du väljer fastgöringsringar som är tillverkade i mjuka material. På så sätt förhindrar du att ringarna kan göra repor på din båt.

Enkel rengöring

Presenningen är till för att skydda båten och därför kommer presenningen också att bli rätt smutsig med tiden. Att rengöra presenningar är dock väldigt enkelt och i de flesta fall räcker det med att du spolar av den. Undvik alltid att använda såpa på presenningen. Såpan kan nämligen göra så att den vattenavvisande funktionen nöts ut och inte blir lika effektiv. Köp gärna din presenning på nätet. På så sätt kan du välja från ett större sortiment och får i de flesta fall även mycket bättre priser.